ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

Η μοναδικότητα του Κ4 Kastellas έγκειται στην ακατέργαστη ομορφιά του τοπίου και την υψηλή αισθητική των κατοικιών.
Το συγκρότημα ξεδιπλώνεται σαν αναπόσπαστο μέρος της φύσης που το περιβάλλει, φτιαγμένο με φαντασία, κυκλαδίτικη απλότητα και προσωπική δουλειά από την αρχιτέκτονα και το γλύπτη της ομάδας του Κ4 Kythnos.

Οι εξωτερικοί χώροι ακολουθούν τους ήπιους ορεινούς όγκους και τις συμμετρικές ξερολιθιές του τοπίου δημιουργώντας διαφορετικά επίπεδα και κρυφές γωνιές για τον επισκέπτη που μπορεί να απολαύσει στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας.
Σημείο αναφοράς του συκγροτήματος είναι η πισίνα infinity όπου το βλέμμα διαπερνά όλες τις αποχρώσεις του μπλε μέχρι να βουτήξει στη θέα των καταγάλανων νερών του Κάστελλα.

Το design των εσωτερικών χώρων γίνεται αντιληπτό στην απλότητα της διαρρύθμισης, τα χειροποίητα έπιπλα, αλλά και τις μικρές πινελιές κυκλαδίτικου στυλ. Ευρύχωρα υπνοδωμάτια, γήινοι τόνοι, φυσικά υλικά και κουζίνες-γλυπτά με παραδοσιακές συνταγές γραμμένες με κιμωλία (!) αποπνέουν μια αίσθηση θαλασσινής φρεσκάδας και άνεσης.

ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ

Η ζωή του Κάστελλα ξεκινά και τελειώνει με μια αίσθηση ελευθερίας που δημιουργεί η αμεσότητα της θάλασσας που βρίσκεται κυριολεκτικά στα πόδια σας και η επαφή με τη φύση.

Τα πρωινά ξεκινούν στις μεγάλες βεράντες ατενίζοντας τον ανοιχτό ορίζοντα με σπιτικές μαρμελάδες, ντόπια σύκα, και θυμαρίσιο μέλι ενώ μια γρήγορη βουτιά στη θάλασσα ορίζει την πραγματική έναρξη της ημέρας.

Τα μεσημέρια βρίσκουν τους επισκέπτες στην παραλία να απολαμβάνουν τον ιδιωτικό τους παράδεισο, συντροφιά με ένα βιβλίο και τους αγαπημένους τους ενώ τα απογεύματα ο χώρος της πισίνας μαζεύει συντροφιές που χαζεύουν το ηλιοβασίλεμα ή δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκουν τον προσωπικό τους χώρο και κάνουν γιόγκα ή διαλογισμό στα μαγικά χρώματα της δύσης.

Τα βράδια η παραλία του Κάστελλα φωτίζεται από τον έναστρο ουρανό της Κύθνου και ενδείκνυται για θαλασσινούς μεζέδες, κιθάρες, κουβέντες και όλα αυτά που κάνουν τα καλοκαίρια μας αξέχαστα.