Η ΖΩΗ ΣΤΟ Κ4 KANALA

Το Κ4 KANALA είναι ο ορισμός των απόλυτων διακοπών για όσους θέλουν να βιώσουν την ομορφιά του τοπίου μαζί με τον αυθεντικό τρόπο ζωής του νησιού.
Η παραλία της Μεγάλη Άμμου αποτελεί από μόνη της μια ολοκληρωμένη καλοκαιρινή πρόταση. Με αρκετά αρμυρίκια κατά μήκος της ακτής για σκίαση, κρυστάλλινα νερά αλλά και όμορφα ταβερνάκια για στιγμές χαλάρωσης και τοπικές σπεσιαλιτέ δίπλα στο κύμα.

Ο οικισμός της Κανάλας είναι ένας από τους πιο ζωντανούς του νησιού, με την Παναγιά Κανάλα να αποτελεί σημείο συνάντησης και διασκέδασης, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες, μιας που το μεγάλο πανηγύρι του νησιού στις 15 Αυγουστου λαμβάνει χώρα στη μεγάλη πλατεία της εκκλησίας.

Επίσης, στην Κανάλα υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει σπιτικό φαγητό, μίνι μάρκετ, γήπεδο μπάσκετ αλλά και η παραλία των Αντώνηδων με τα διαυγή της νερά, στην οποία μπορεί να πάει κανείς με τα πόδια από τη Μεγάλη Άμμο.

Λίγα μέρη μπορούν πραγματικά να προσφέρουν αυτή την απλή, μα σπάνια πια εμπειρία φιλοξενίας και διακοπών όπως το K4 Kanala.

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η αγάπη για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κυκλαδίτικου τοπίου και της νησιωτικής φύσης είναι ο βασικός άξονας του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της ομάδας του Κ4 Kythnos χρησιμοποιώντας ότι προσφέρει ο περιβάλλοντας χώρος με την ελάχιστη δυνατή επέμβαση.

Μεγάλα κομμάτια βράχων έχουν αφεθεί στο εξωτερικό των σπιτιών ενώ όλοι οι κτιριακοί όγκοι είναι χτισμένοι με ντόπια πέτρα ώστε οι βίλες να διατηρούνται δροσερές κατά τους θερινούς μήνες και ζεστές τον χειμώνα.

Κάθε σπίτι αναπτύσεται σε διαφορετικά επίπεδα αξιοποιώντας την θέση της γης και τις φυσικές κλίσεις του εδάφους έτσι ώστε όλα τα δωμάτια να είναι ηλιόλουστα και να απολαμβάνουν θέα στη θάλασσα.

Φυσικά υλικά χρησιμοποιούνται σε κάθε πτυχή των σπιτιών από τον εξωτερικό ξυλόφουρνο και τις φυσικές σκιάσεις των καλαμωτών μέχρι τα βαμβακερά σεντόνια και τα οικολογικά καλλυντικά μπάνιου.